elefant.md

Diagrama Marii Stele

Cartea centrala, nr. 1, îl reprezintă pe Subiect, iar fiecare carte este numerotata în ordinea în care este extrasa din pachet.

Vom lua Popa de Inimă Roşie ca Semnificator. Celelalte 21 de cărţi sunt extrase în următoarea ordine:

1. Popa de Inimă Roşie
2. Zece de Inimă Neagră
3. Zece de Inimă Roşie
4. As de Inimă Roşie
5. Nouă de Inimă Neagră
6. As de Inimă Neagră
7. Nouă de Romb, Invers
8. Dama de Inimă Roşie
9. Valet de Romb
10. Dama de Inimă Neagră
11. Valet de Treflă
12. Popa de Treflă
13. Opt de Treflă
14. Dama de Romb
15. Nouă de Treflă, invers
16. Popa de Inimă Neagră
17. Dama de Treflă
18. Opt de Romb, invers
19. As de Romb
20. Valet de Inimă Neagră
21. Valet de Inimă Roşie
22. As de Treflă.

Înainte de a interpreta perechile, după cum am arătat anterior, vom arunca o privire la felul în care sunt grupate cărţile în Stea. Găsim:
- Patru Ași – Probleme în dragoste şi vesti primite în pripa;
- Trei Popi – Succes într-o întreprindere importantă
- Patru Dame – Contacte sociale multiple
- Patru Valeţi – Convivialitate oarecum zgomotoasa
- Doi 10 – Noroc neașteptat
- Trei 9 – Sănătate, belșug şi fericire, întrerupte prin imprudenta, una dintre cărți fiind inversată.
- Doi 8 – Infatuări trecătoare, una dintre cărți fiind inversată.
Popa de Inimă Roşie, un bărbat bun, corect şi generos, se găsește acum în punctul de pornire în citirea cărţilor ce îl înconjoară. Acesta se află în legătură cu (14) Dama de Romb, o femeie frumoasa, inclinata către flirt, care se amuza în compania (16) unui bărbat închis la culoare, probabil un avocat, cu un caracter ambițios şi nu foarte deschis, care nu dorește binele Semnificatorului. Următoarea pereche (21) ne releva prezenţa Valetului de Inimă Roşie, reprezentându-l pe Cupidon, ori gândurile celui implicat, în legătură cu (19) Asul de Romb, o verigheta. În vreme ce gândurile îi sunt la aceasta verigheta, oferă un mic cadou(15) Nouă de Treflă, invers, (17) Damei de Treflă, o femeie brunetă, şarmantă, care este adevăratul obiect al afecțiunii sale. (20) Valetul de Inimă Neagră, reprezentând un agent al legii, ori gândurile viclene ale avocatului, cauzează neajunsuri, iar (18) Opt de Romb, inversat, face ca planurile romantice ale Semnificatorului să dea greș. (6) Asul de Inimă Neagră avertizează asupra prietenilor falși care pot zadarnicii planurile de căsătorie ale Semnificatorului, iar între aceștia se poate afla (10) Dama de Inimă Neagră, o văduvă ce poate avea ea insasi planuri care să îl implice. (9) Valetul de Romb, invers, reprezintă intrigantul ce încearcă să îi învrăjbească pe cel mai bun prieten al semnificatorului (12) Popa de Treflă şi pe (8) Dama de Inimă Roşie, o femeie frumoasa, drăgăstoasă, ce se bucura de (13) Opt de Treflă, afecțiunea unei persoane brunete; (7) Nouă de Romb, invers, vorbeşte despre o cearta între îndrăgostiţi,cauzată de (11) Valetul de Treflă, invers, un flirt inofensiv. Semnificatorul va primii (4) o scrisoare de dragoste, dar fericirea este urmata de (2) Zece de Inimă Neagră, o carte cu înţeles nefast; (5) Nouă de Inimă Neagră vorbeşte despre durere ori boală, posibile vesti despre un deces; dar (3) Zece de Inimă Roşie contracarează răul şi promite fericirea Semnificatorului, care va triumfa asupra obstacolelor ridicate în calea să, şi va dobândii (22) împlinire în dragoste di în viaţă.

Marea Stea Metoda Citirea Perechilor Diagrama Marii Stele