elefant.md

Cum se Ghiceste în Italia


În cazul Metodei Italiene de ghicit in carti se folosește pachetul de 32 de cărți,toate numerele mai mici de 7, cu excepția Asului fiind excluse din pachet.
Acest pachet redus – compus din As, Popa, Dama, Valet, Zece, Noua, Opt şi Şapte – trebuie amestecat bine, iar apoi tăiat cu mâna stânga, de către Subiect.
Cel care va juca rolul de interpret al semnificațiilor trebuie să ia acum cărţile pentru ghicit, pe care trebuie să le întoarcă, cate trei odată.
Dacă sunt întoarse trei cărți de aceeași culoare, acestea se aşează pe masa, cu faţa în sus; dacă sunt doar doua cărți de aceeași culoare, cartea cea mai mare este aleasa şi aşezată pe masa; dacă cele trei sunt de culori diferite, atunci toate sunt date la o parte.
După ce pachetul a fost astfel împărţit, cărţile lăsate de o parte sunt luate din nou şi amestecate, respectiv tăiate, repetându-se procesul descris anterior, pana ce pe masa se găsesc 15 cărți întoarse cu faţa în sus. Cărţile sunt așezate pe masa, în linie, de la stânga la dreapta, în ordinea în care apar.
Este absolut necesar ca Semnificatorul să se găsească printre cărţile aflate pe masa.
Unele voci autorizate afirma ca, în cazul în care Semnificatorul lipsește, întregul proces trebuie repetat de la început, pana la apariția acestuia.
Exista însa şi aceia care, odată ce au fost selectate 14 cărţi, pur şi simplu extrag Semnificatorul din pachet, utilizându-l ca a 15-a carte.
Următorul pas consta în numărarea a 5 cărți de la Semnificator şi apoi din cinci în cinci, de la fiecare a 5-a carte, pana ce au fost numarate toate cartile, ori numărătoarea s-a întors la Semnificator. Odată ce se ajunge cu numărătoarea la o carte, trebuie interpretat înţelesul ei, ținându-se cont de poziția în care a fost etalata (dreapta sau inversată), cel care interpretează trebuind să tina cont şi să îşi echilibreze interpretarea, în funcție şi de cărţile ce o înconjoară.
Odată încheiată citirea, cărţile care încheie liniile trebuie așezate în perechi, acestea fiind interpretate împreună, cartea rămasa singură, interpretându-se separat.
Cea de-a treia etapa consta în amestecarea şi tăierea celor 15 cărți , mai putin Semnificatorul, urmate de împărţirea lor în cinci pachete:


  • Unul pentru persoana care întreabă; 
  • Unul pentru casă; 
  • Unul pentru neașteptat;
  • Unul pentru ceea ce se așteaptă;
  • Unul pentru surpriza, care nu se acoperă, pentru consolare. 


Patru dintre cele cinci pachete rezultate vor trebuii să conţină cate trei cărți, în vreme ce al cincilea, doar doua.
Cărţile vor fii întoarse acum şi interpretate, în funcție de domeniul la care se refera fiecare pachet, fără a uita însa, faptul ca exista o linie unificatoare, aceea a sortii Semnificatorului.

Ghicitul în Italia Exemplu Metoda Italiana  Observați grupurile Funcționarea perechilor Cele Cinci Pachete